Zakelijk leasen

Zakelijk leasen bij Louwman

Ben je een zakelijk rijder of wagenparkbeheerder? Wij kunnen jou vrijwel altijd helpen met je mobiliteit. Of het nu gaat om full operational lease, netto operational lease of financial lease; Louwman heeft de best passende oplossing voor je. Hiervoor kan je terecht bij bij de zakelijke markt adviseurs in onze dealervestigingen, maar ook bij de specialisten van onze eigen leasemaatschappij.

Zakelijke leasevormen bij Louwman

Je kan er natuurlijk voor kiezen een auto direct aan te schaffen en te betalen. Zakelijke lease is echter in veel gevallen ook zeker interessant. Louwman Mobility Solutions is jouw partner op het gebied van zakelijke lease. In de basis zijn er de volgende mogelijkheden: Financial lease, (Full/Netto) Operational lease en Shortlease.


Financial Lease

Financial Lease is een constructie die je het beste kan vergelijken met een reguliere autolening. De leasemaatschappij verstrekt je een lening over een door jou gewenste looptijd en je betaalt de auto maandelijks af met een vast bedrag. Vanuit boekhoudkundig oogpunt is het goed om te weten dat jouw bedrijf vanaf de eerste dag economisch eigenaar wordt van de auto en dat deze dus ook op de balans komt te staan. Daardoor kan je gebruik maken van BTW terugvordering, investeringsaftrek, afschrijving en eventuele (milieu)subsidies. 
Neem contact met ons op

(Full/Netto) Operational Lease

Bij Full Operational Lease zit alles inbegrepen in de leaseprijs. Je rijdt voor één vast bedrag per maand met de auto en zaken als wegenbelasting, verzekering, onderhoud en reparatie zitten in het maandbedrag meegerekend. In tegenstelling tot financial lease word je niet economisch eigenaar van de auto, komt de auto niet op de balans en dient de auto aan het einde van het leasecontract ingeleverd te worden bij de leasemaatschappij.

Full Operational Lease wordt vaak gekozen vanwege de mate van stabiliteit en zekerheid die deze constructie kan bieden. Je staat tenslotte zelden voor financiële verrassingen door het all-in maandbedrag. Tevens is Full Operational Lease voor bedrijven met een groot wagenpark met meerdere bedrijfsauto’s eenvoudiger te beheren en budgetteren. Feitelijk is Full Operational Lease een langdurig huurcontract met verzekering, wegenbelasting, onderhoud en reparatie inbegrepen.

Er zijn daarnaast een aantal variaties van Operational Lease beschikbaar. Een voorbeeld hiervan is Netto Operational Lease, waarbij een component als verzekering in eigen beheer komt. 

Ben je geïnteresseerd in Operational Lease? Of wil je weten wat het beste bij jou en je onderneming past? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. 
Neem contact met ons op

Shortlease

Shortlease biedt je een flexibele mobiliteitsoplossing voor tijdelijke projecten, werknemers in proeftijd, detachering of in afwachting van je nieuw bestelde bedrijfswagen. Shortlease kan ook interessant zijn voor startende ondernemers omdat zij in deze leaseconstructie niet vastzitten aan een vast en langlopend contract. Shortlease termijnen zijn er van 1 tot 12 maanden. Shortlease kent alle voordelen van Full Operational Lease maar met de flexibiliteit van autohuur.

Shortlease modellen worden veelal uit voorraad geleverd en kunnen dus snel ingezet worden voor je bedrijfsvoering. Bovendien heeft Short Lease het voordeel dat het tussentijds kan worden aangepast naar jouw mobiliteitsbehoefte.

>Meer over shortlease

Persoonlijk advies op maat

Wij staan voor je klaar om samen te bepalen wat het beste is voor jou en je onderneming en laten je graag zien wat er allemaal mogelijk is. Nieuwsgierig wat Louwman Mobility Solutions voor jou kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een kennismakingsgesprek aan.
Neem contact met ons op